12/03/2014

Maybelline True Match Foundation -arvostelu


Kuva: www.nelly.com


True Match -meikkivoide on kenties maailman tunnetuin meikkivoide. Itse ostin ensimmäisen voiteeni vasta tänä vuonna. Nyt kun käyttöä on muutama kuukausi takana, niin ajattelin kirjoittaa käyttökokemuksistani.

Meikkivoidetta on saatavilla 10 eri sävyssä, joista löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto. L'oréalin nettisivuilla voi testata, mikä sävy sopii itselle parhaiten. Mikä on sinun True Match -sävysi? -testissä vastataan kahdeksaan kysymykseen. Tarkoituksena on selvittää, kuinka tumma tai vaalea oma iho on ja onko ihon pohjasävy lämmin vai kylmä. Oma ihonsävyni on melko kellertävä ja kesän jäljiltä on vähän vielä rusketusta jäljellä.

Kosmetiikkamyyjän avulla valitsin sopivaksi sävyksi W3 Golden Beigen. Myös nettitesti ehdotti samaa sävyä, joten testiin voi mitä ilmeisimmin luottaa. Meikkivoiteet on koodattu kirjaimilla W (warm), C (cold) ja N (neutral), joten oma sävyni on siis lämmin. Luulen kyllä, että muutaman kuukauden päästä joudun ostamaan vaaleamman sävyn, joka sopii sitten paremmin kalvakalle talvi-iholle.

Voiteen ostaminen ei muuten sujunut täysin ongelmitta. True Match on käsittääkseni yksi suosituimmista meikkivoiteista Suomessa, mutta silti jouduin käymään peräti kolmessa (!) kaupassa löytääkseni sopivan sävyn. Yhdessä kaupassa ei ollut kaikkia sävyjä myytävänä ja toisessa taas oli sopiva testeri, mutta itse tuote oli loppu. Seuraavan kerran ostan voiteen suosiolla netistä, josta sen saa sitä paitsi halvemmalla.

Sitten niihin käyttökokemuksiin. Parasta tässä voiteessa on sen levittyvyys. Voiteen koostumus on todella ohut ja juokseva. Sitä on helppo levittää myös sormilla. Se ikään kuin katoaa iholle muodostaen peittävän, mutta luonnollisen pinnan. Lopputulos on mattapintainen eikä kuivumista tarvitse odotella, vaan päälle voi sutaista poskipunan ja aurinkopuuterin heti.

Meikkivoide sulautuu ihon omaan väriin aivan ennennäkemättömällä tavalla, joten voidetta ei tarvitse levittää aivan yhtä huolellisesti kuin muita meikkivoiteita. Ja mikä parasta, päivän aikana ei tarvitse murehtia, että eri valaistuksessa meikkivoiderajat erottuisivat omituisen näköisesti. True Match tekee ihosta tavallaan photoshopatun ja blurratun näköisen. Voide ei erotu ihosta ollenkaan ja poikaystäväni jopa luuli, etten ole laittanut iholleni ollenkaan meikkiä. Tässä aika harva meikkivoide onnistuu.

Jos ihossa on kuivia kohtia, niin heti levittämisen jälkeen voide saattaa jopa korostaa niitä. Tästä ei kannata kuitenkaan huolestua, koska noin tunnin sisään voide kyllä tasoittuu iholle eivätkä ne kuivat kohdat enää erotu. En oikein tiedä mistä tämä johtuu. Ehkä meikkivoide jotenkin sulautuu ihon omiin luonnollisiin öljyihin? Parhaimman lopputuloksen kuitenkin saa, jos kuorii ihoaan ainakin kerran viikossa, jotta kuivaa ihosolukkoa ei pääse kertymään.

Ainut ongelma mitä keksin True Matchista on se, että valkoisia yläosia käyttäessä pitää olla varovainen, ettei kangas osu kasvoihin. Yhteen valkoiseen t-paitaani meni meikkivoidetta, vaikka kangas vain ihan vähän hipaisi kasvojani. En muista, että muiden meikkivoiteiden kanssa olisi pitänyt olla yhtä varovainen. Varmaan tämänkin ongelman voisi ratkaista oikeanlaista pohjustusta ja puuteria käyttämällä.

Meikkivoide on kestävä ja se pysyy hyvin iholla aamusta iltaan. Hikoillessa iho alkaa kuitenkin nopeasti kiiltelemään, joten kuumiin kesäpäiviin en suosittele True Matchia, koska puuteria saisi levitellä useaan otteeseen päivän aikana.

True Match on paljon parempi kuin muut aikaisemmin kokeilemani meikkivoiteet ja se on ehdottomasti tähänastinen lempparini.


Nelly.com myy True Match -meikkivoidetta* hintaan 21,95 euroa. Toimitus on ilmainen.


Plussat:

+ Erinomainen hinta-laatusuhde, todella halpa hinta laadukkaasta meikkivoiteesta.
+ Levittyy tasaisesti.
+ Riittoisa. Pieni määrä voidetta riittää.
+ Luonnollinen lopputulos, iho ei näytä meikatulta.
+ Kevyt mutta peittävä.
+ Mattapintainen.
+ Ei haittaa, vaikka iho olisi vähän kuiva.
+ Samaan sarjaan kuuluu myös puuteri, peitevärejä ja poskipuna.
+ Kosteuttaa ihoa.
+ Antaa ihon hengittää.


Miinukset:

- Kiiltelee kuumalla ilmalla, joten pitää laittaa puuteria.
- Tarttuu helposti vaatteisiin.


Arvosana: 9/10


Millaisia kokemuksia sinulla on True Match -meikkivoiteesta?


*mainoslinkki

6 kommenttia:

  1. Kiva kun bloggaat taas pitkästä aikaa!

    Mun mielestä True Match on kaikkien aikojen paras meikkivoide. Ainut asia mikä ärsyttää on lasipurkki. Niitä viimeisiä voidejämiä ei pääse mitenkään hyödyntämään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo lasipurkki on tietysti pieni ongelma, mutta sama ongelma on melkein kaikissa meikkivoiteissa :)

      Bloggaisin mielelläni useammin, mutta haluan kirjoittaa tuotteista vasta siinä vaiheessa, kun niistä on oikeasti käyttökokemusta. Tämä siksi, että haluan tehdä rehellisiä ja perusteellisia tuotearvosteluja. Muutaman käyttökerran jälkeen ei oikein ole vielä mitään sanottavaa.

      Poista
    2. Joo ymmärrän :) Juuri siksi tykkäänkin sun blogistasi! Suurimmalla osalla kosmetiikkabloggaajista jutut on sitä tasoa, että "sain tällaisia tuotteita lahjaksi ja värit on ihan kivoja" ja sitten perään hirveä määrä mainoslinkkejä. Tuotteita ei analysoida sen kummemmin...

      Poista
  2. Ostin True Matchin pari viikkoa sitten ja olen ollut erittäin tyytyväinen. Se on ensimmäinen meikkivoide, joka sopii akneiholleni. Muut meikkivoiteet ovat ärsyttäneet ihoani ja lisänneet finnien määrää, mutta True Match tuntuu tekevän ihosta paremman laatuisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet löytänyt sopivan meikkivoiteen! :)

      Poista
  3. True Match kestää kyllä hyvin myös kuumalla, jos alle laittaa primeria ja päälle sitten vielä puuteria. Olen vaihdossa Ausseissa ja päivittäin on True Matchia naamalla :)

    VastaaPoista